10 tips til hvordan du kan skabe hygge og glade stunder på din altan eller terrasse

 

 Her finder du inspiration, havetips samt vejledning til hvordan du kan udnytte den begrænsede plads på din altan eller terrasse. De lange sommerdage venter lige om hjørnet, så kom i gang med fantasien og kreere en eksotisk oase midt i byen!      

 

 

 

 

1. Brug naturmaterialer som læder, træ, keramik og flet samt vælg gerne mørkere nuancer, som giver et varmt etnisk følelse.

 

2. Bland gerne med rå elementer som beton, zink og stål sammen med naturmaterialer, hvilket giver en god kontrast.

 

3. Brug masser af tekstiler som gulvtæppe, vægtæppe, plaids og puder, der skaber varme og hygge. Tekstiler fylder minimalt men er med til at skabe en dejlig stemning.

 

4. Hav store fletkurve til opbevaring af tæpper og puder eller anvend dem som krukker.

 

5. Hav masser af planter stående. Planter giver liv og farve på din altan eller terrasse og så er de særdeles dekorative. Mulighederne er mange og det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan du kan bruge dem i din personlige indretning.

 

6. Hængepotter med grønne livlige planter skaber et jungle-agtig-look. Planter kan hænge og sno sig efter omgivelserne.

 

7. Gå efter multifunktioneller møbler, som fylder minimalt eller kan klappes sammen. Lav en bænk langs muren, som giver masser af fleksible siddepladser. Du kan også anvende den som en udendørsseng, ligeledes anvende den til opbevaring.

 

8. Pas på dine planter og skab de bedste betingelser for at kunne gro og trives.
Her er nogle eksempler;

  • Planter, som ikke tåler kulde, kan med fordel plantes i lerkrukker, da disse virker isolerende.
  • Vand dine planter korrekt og gerne om aftenen, således planter og blomster er saftspændte til næste dag i solen. 
  • Find ud af hvor tit dine planter skal have vand, ikke alle har behov for lige meget.
  • Brug altid frisk pottemuld og vælg altid potter og krukker efter plantens størrelse, således der er plads til rodnettet.

 

9. Hav smukke farverige blomster stående. Uanset hvor man er, bliver man i godt humør af blomster. Pluk blomster fra marken og kom dem i en yndig vase på havebordet.

 

10. Plant tomat eller velduftende krydderurter i hængepotter. De giver liv og farve og så kan du pynte og berige dine måltider med disse. Der er faktisk ingen grænser for, hvad du kan dyrke i dem. Aller former for krydderurter og adskillige grønsager kan med fordel dyrkes i hængepotterne.  

 

 

God fornøjelse!

 

 

 

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.